Selam,
özellikle yaz aylarında yaptığım bu pilavı denemenizi öneririm, domatesin ve patlıcanın mevsiminde yapılınca lezzetli bir pilav oluyor sevgiler
MALZEMELER
AFİYET OLSUN
özellikle yaz aylarında yaptığım bu pilavı denemenizi öneririm, domatesin ve patlıcanın mevsiminde yapılınca lezzetli bir pilav oluyor sevgiler
MALZEMELER
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 adet küçük boy ,rendelenmiş kuru soğan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 küçük boy çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 dal kıyılmış dereotu
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 adet patlıcan + kızartmak için yağ
- pirinci güzelce yıkayın nişastasından arındırın ve süzgeçte bekletin
- patlıcanları alacalı olarak soyun, küp küp doğrayın ve 10 dakika kadar tuzlu suda bekletip süzün, daha sonra kızgın yağda kızartıp bir tabağa çıkartın
- pilav tenceresine zeytinyağı koyup ısıtın ,soğanı ekleyin 1-2 tur çevirin pirinci ilave edip kısık ateşte 4-5 tur daha çevirin
- domatesi ilave edin karıştırın, tuzu , biberi ve suyu ekleyin
- son olarak kızarmış patlıcanları ekleyin ve bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın, kaynayana kadar yüksek ateşte,kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin
- pişen pilava dereotunu ekleyin ve 10-15 dakika dinlendirin
- ister sıcak ister ılık olarak servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.