Merhabalar,
limonlu tatları sevenler için nefis bir ıslak kek reçetesi deneyin derim :)
HAMURU İÇİN
kek için yumurtaları ve toz şekeri çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip spatulayla karıştırın
yağlanmış orta boy bir kek kalıbına hamuru boşaltın
160 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin
fırına göre süre değişebilir süre sonunda bir kürdan batırıp kontrol edin, temiz çıkıyorsa pişmiştir
pişen keki fırından alın, biraz ılıdığında kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın
sos malzemelerini bir cezveye koyup , şeker eriyene kadar kaynatın ve kekin üstüne gezdirin
soğuyana kadar bekleyin sonra dilerseniz pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
NOT: ben kek hamurunu 4 adet ufak kalıpta pişirdim
limonlu tatları sevenler için nefis bir ıslak kek reçetesi deneyin derim :)
HAMURU İÇİN
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabarma tozu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2 adet limonun suyu
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- yarım su bardağı su
kek için yumurtaları ve toz şekeri çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip spatulayla karıştırın
yağlanmış orta boy bir kek kalıbına hamuru boşaltın
160 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin
fırına göre süre değişebilir süre sonunda bir kürdan batırıp kontrol edin, temiz çıkıyorsa pişmiştir
pişen keki fırından alın, biraz ılıdığında kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın
sos malzemelerini bir cezveye koyup , şeker eriyene kadar kaynatın ve kekin üstüne gezdirin
soğuyana kadar bekleyin sonra dilerseniz pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
NOT: ben kek hamurunu 4 adet ufak kalıpta pişirdim
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.