Selam,
Ali naziği bir kaç yıl önce yerinde yani Gaziantep de yemiştim oldukça lezzetliydi, dün buzdolabında bekleyen 4 adet patlıcan ve buzlukta kavrulmuş kıyma vardı sizlere de fikir olsun diye Ali naziği denemek istedim benim malzemelerim 1 kişilik ,sizler kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz.
MALZEMELER
ÜSTÜNE
Ali naziği bir kaç yıl önce yerinde yani Gaziantep de yemiştim oldukça lezzetliydi, dün buzdolabında bekleyen 4 adet patlıcan ve buzlukta kavrulmuş kıyma vardı sizlere de fikir olsun diye Ali naziği denemek istedim benim malzemelerim 1 kişilik ,sizler kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz.
MALZEMELER
- 4 patlıcan
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 100 gram kıyma
- birer tutam tuz, karabiber
- 1 adet doğranmış ufak boy kuru soğan
- 1 ufak domates rendesi
- 1 ufak doğranmış biber
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
ÜSTÜNE
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (bende kalmamıştı pul biber kullandım)
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- patlıcanları ateşte veya fırında közleyin
- kıyma ,soğan,yeşil biber ve sıvı yağı tavaya alıp kavurun, baharatları ekleyin son olarak domatesi ilave edip kıyma pişene kadar karıştırarak ateşte tutun
- yoğurdun içine bir tutam tuzu ve sarımsağı ekleyin karıştırın
- patlıcanları temizleyip ufak ufak doğrayın hazırladığınız yoğurtla karıştırın (patlıcanlar soğumuşsa yağsız tavada ısıtın) ve servis tabağına koyup düzeltin, ortasına kıymayı yerleştirin
- tereyağı ve biberi ateşte ısıtıp yemeğin üzerine gezdirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.