Tahin sevenler için bomba bir reçete mutlaka deneyin
HAMUR İÇİN MALZEMELER
yağı küp küp kesip karıştırma kabına alın
şekeri , kabartma tozunu ve unu ekleyip hızlıca karıştırın ,yoğurun
hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa kaldırın
kalan hamuru yağlanmış orta boy bir tart kalıbına ,elinizle bastırarak yayın kenarlarını da hafifçe yükseltin
hamurun üstüne cevizi yayın
tahin, şeker ve sütü bir kasede karıştırın ve cevizlerin üstüne dökün, tartın ortasını kaplayacak şekilde yayın
buzlukta bekleyen ve sertleşen hamur parçasını çıkarın ve tartın üstüne rendeleyin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
( hamurun kenarları ve üstteki rendelenmiş kısmı kızarınca pişmiştir fırından alın)
tart soğuyunca üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz
AFİYET OLSUN
HAMUR İÇİN MALZEMELER
- 200 gr soğuk tereyağ
- 1 çay bardağı esmer toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4,5 çay bardağı un
- 4 çorba kaşığı esmer toz şeker
- 8 çorba kaşığı tahin
- 1 çay bardağı sıcak süt
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
yağı küp küp kesip karıştırma kabına alın
şekeri , kabartma tozunu ve unu ekleyip hızlıca karıştırın ,yoğurun
hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa kaldırın
kalan hamuru yağlanmış orta boy bir tart kalıbına ,elinizle bastırarak yayın kenarlarını da hafifçe yükseltin
hamurun üstüne cevizi yayın
tahin, şeker ve sütü bir kasede karıştırın ve cevizlerin üstüne dökün, tartın ortasını kaplayacak şekilde yayın
buzlukta bekleyen ve sertleşen hamur parçasını çıkarın ve tartın üstüne rendeleyin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
( hamurun kenarları ve üstteki rendelenmiş kısmı kızarınca pişmiştir fırından alın)
tart soğuyunca üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.