Selam,
daha önce yaptığım tahinli çörek hamuruna mahlep ekleyerek bu kez marmelatlı olarak yaptım, hatta kenara koyduğum ruloları da nutellalı yaptım :) ister marmelatlı isterseniz de çikolata kremalı olarak yapabileceğiniz nefis bir çörek reçetesi not alın derim sevgiler.
vişne marmeladı tarifime göz atmak isterseniz burada
HAMURU İÇİN
AFİYET OLSUN
daha önce yaptığım tahinli çörek hamuruna mahlep ekleyerek bu kez marmelatlı olarak yaptım, hatta kenara koyduğum ruloları da nutellalı yaptım :) ister marmelatlı isterseniz de çikolata kremalı olarak yapabileceğiniz nefis bir çörek reçetesi not alın derim sevgiler.
vişne marmeladı tarifime göz atmak isterseniz burada
HAMURU İÇİN
- 3,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 75 gram eritilmiş tereyağ
- yarım paket ınstent maya
- yarım su bardağı ılık su
- yarım su bardağı ılık süt
- 1 silme tatlı kaşığı mahlep
- 1 su bardağı vişne marmeladı ( evinizde olan her hangi bir marmelat da olabilir, veya yukarıda belirttiğim gibi çikolata kreması da kullanabilirsiniz )
- 1 yumurta sarısı
- unu kaba alın ortasını açıp sütü, suyu, şekeri ve mayayı ekleyip parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın
- yağı, yumurtayı ve mahlebi de ekleyip hamuru yoğurun, üstünü streçle kapatıp yarım saat dinlendirin
- dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölün ve merdaneyle uzunlamasına açın, inceltin
- üstüne marmeladı sürün ve uzun rulo şeklinde sarın,hamurun diğer parçasını da aynı şekilde hazırlayın
- hazırladığınız 2 ruloyu eşit büyüklükte parçalar halinde kesin ve yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına ,yan yana resimdeki gibi dizin ( ben orta boy kelepçeli kalıp kullandım ) , üstüne yumurta sarısı sürün
- çöreği 10 dakika da kalıpta dinlendirdikten sonra 170 derecede ısıtılmış fırına verin ve kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.