MALZEMELER
- 2 su bardağı kuru fasulye ( ben büyük olanlardan kullandım )
- 6 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet büyük boy ,ufak doğranmış havuç
- 1 adet büyük boy ,küp küp kesilmiş patates
- 2 adet ince doğranmış çarliston biber
- 2 adet doğranmış yada rendelenmiş domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası (yaz domatesiyle yapıyorsanız salçaya gerek yok)
- 4-5 dal kıyılmış maydanoz
- 4-5 yaprak kıyılmış, kereviz yaprağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 büyük boy çay bardağı zeytinyağ
- fasulyeyi geceden ıslatın, sabah diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün
- tencereye yağı koyup ısıtın , havuç ve biberi ekleyip kısık ateşte bir kaç tur çevirin
- sarımsağı ,domates ve salçayı ekleyip 1-2 tur daha karıştırın
- fasulyeyi ilave edin harmanlayın, tuzu, biberi ve şekeri ekleyin karıştırın
- fasulyelerin üstünü örtecek kadar su ekleyin, kaynayana kadar ateşi yükseltin daha sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin
- fasulyeler biraz piştiğinde patatesi ekleyin karıştırın
- pilakiyi ocaktan almadan maydanoz ve kereviz yaprağını ekleyip karıştırın, 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatın, tencerede soğumaya bırakın daha sonra servis tabağına aktarın
Nihayet 80 sene once evimizde pisen fasulya plakisinin tarifi I buldum 😇 hersey gonlunuzce olsun
YanıtlaSilÇok mersi, işinize yaradıysa ne mutlu sevgiler 🙂🌼
Sil