MİNİK EKMEKLER

Selam,
minik ekmekler özellikle kahvaltı masası için hoş oluyor, hem sevimli boyutu hem lezzeti ile vazgeçemeyeceğiniz bir reçete olacaktır.

MALZEMELER
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım paket instent maya ( 5 gram )
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • yarım su bardağı beyaz un
YAPIMI

süt , su ,şeker ve mayayı kaba alıp karıştırın
yağı ve tuzu ekleyin
yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurun
kabın üstünü streçle kapatıp 45 dakika mayalandırın

elinizi hafif unlayın ve mayalanan hamuru bir kez yoğurup toparlayın
tepsiye hafif un serpin
hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar alıp ister top şeklinde yuvarlayın, isterseniz de oval olarak şekil verip tepsiye aralıklı dizin
ekmeklerin üstüne tekrar hafifçe un serpin ve 10 dakika da tepside mayalanmaya bırakın
daha sonra orta derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin ( benim fırınımda 20 dakikada pişti )

pişen ekmekleri fırından alıp sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz :)
hemen tüketmeyecekseniz ilk sıcaklığı geçtikten sonra ,üstünü temiz bir bezle kapatın

Yorumlar