KÖFTELİ KUSKUS PİLAVI

Selam,
kuskusu pilavının lezzetini katlamak isterseniz bu reçeteyi öneririm, akşam çektiğim için fotoğraf net değil ama lezzeti müthişti  kuskus sevenlerdenseniz mutlaka deneyin sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 paket kuskus (500 gram)
  • 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet ufak boy, yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su
  • KÖFTESİ İÇİN: 100 gr kıyma, 1 ufak soğan rendesi, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
YAPIMI

önce köftenin malzemelerini bir kaba alıp yoğurun ve ufak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın

tencereye yağı koyup eritin, soğanı ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ekleyip hafif kavurun, hazırladığınız köfteleri ilave edin, fazla zedelemeden 2-3 tur çevirin
kuskusu ekleyip 1-2 tur daha çevirin
tuzu ve biberi ilave edin
son olarak suyu ekleyip karıştırın
su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra en kısık ateşte kuskus suyunu çekene kadar pişirin
pişen kuskusu 10 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis edin

afiyet olsunnn

Yorumlar