Hafif ve lezzetli bir tatlı olan ayva tatlısını bu kez değişiklik yapıp dilimler halinde pişirdim umarım beğenirsiniz :)
MALZEMELER
ayvaları yıkayıp, soyun ve dilimler halinde kesin
(1 ayvayı 8 parçaya kesin)
yayvan bir tencerenin tabanına ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerini yayın
üstüne ayva dilimlerini iç kısımları yukarı olacak şekilde yerleştirin
üstlerine şekeri serpin
tarçını ekleyin
son olarak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte ayvalar yumuşayıp, renk alana dek pişirin
pişen tatlınızı tencerede soğutun daha sonra servis tabağına alın
üstüne ceviz kırığı serpiştirip servis edebilirsiniz
(dilerseniz kaymak veya kremşanti ile de servis edebilirsiniz)
afiyet olsun..
MALZEMELER
- 2 adet büyük boy ayva
- 1,5 çay bardağı su (büyük ajda çay bardağı)
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın veya 1 çubuk tarçın
ayvaları yıkayıp, soyun ve dilimler halinde kesin
(1 ayvayı 8 parçaya kesin)
yayvan bir tencerenin tabanına ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerini yayın
üstüne ayva dilimlerini iç kısımları yukarı olacak şekilde yerleştirin
üstlerine şekeri serpin
tarçını ekleyin
son olarak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte ayvalar yumuşayıp, renk alana dek pişirin
pişen tatlınızı tencerede soğutun daha sonra servis tabağına alın
üstüne ceviz kırığı serpiştirip servis edebilirsiniz
(dilerseniz kaymak veya kremşanti ile de servis edebilirsiniz)
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.