ARMUTLU TART

MALZEMELER
  • hamuru için: 1 yumurta, 2 kahve fincanı toz şeker, 200 gram soğuk tereyağ, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 9 kahve fincanı un
  • üstüne: 2 adet armut, 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı fındık kırığı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPIMI

tereyağını küp küp kesip kaba alın, üstüne diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun, toparlayın
yağlanmış orta boy bir tart kalıbına, elinizle bastırarak hamuru yayın ve buzdolabına kaldırın

15-20 dakika sonra hamuru dolaptan alın
armutları soyup, ince ince dilimleyin ve hamurun üstüne dizin
üzümleri yerleştirin
fındığı serpin
2 kaşık şekeri malzemelerin üstüne serpiştirin
son olarak tarçını serpin

175 derecede ısıtılmış fırında pişirin

(hamurun kenarlarına bakın kızarmış ise pişmiştir)

kolay gelsin..

Yorumlar