KATMER POĞAÇA

Son derece lezzetli, ağızda dağılan bir poğaça
aslında bana sorarsanız poğaçadan çok kruvasan kıvamında kesinlikle denenmesi gereken bir reçete
özellikle ilk günü taze taze yemenizi öneririm

malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstent maya
  • aldığı kadar un (3,5 su bardağı yeterli geldi)
arasına sürmek için
  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
içine
  • 1 kase beyaz peynir, dereotu karışımı
üzerine
  • 1 büyük boy yumurta sarısı, susam
yapılışı

sütü, mayayı ve şekeri karıştırma kabına alın ve parmaklarınızla karıştırmaya başlayın
sıvı yağı ve tuzu ekleyin
yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan ,yumuşak bir hamur yoğurun
hamuru 8 bezeye ayırın ( resim 1 )


bezeleri ,merdaneyle biraz büyütün ve en üstü hariç aralarına tereyağ sürerek üst üste yerleştirin (resim 2)
hamuru rahat açmanız ve aralarındaki tereyağın soğuması için 10 dakika kadar buzluğa kaldırın

buzluktan aldığınız hamuru merdaneyle yufka büyüklüğünde açın,16 üçgen parçaya kesin (resim 3)
ve üçgenlerin kenarına iç malzemeden koyup sarın (resim 4)
pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve 20 dakika tepside mayalanmaya bırakın

mayalanan poğaçaların üstlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

afiyet olsun :)

Yorumlar