ERİKLİ GALETTE

Merhabalar,
tart sevenler için yapması kolay ve çok lezzetli bir tarif mutlaka deneyin derim :)

malzemeler
  • 125 gr soğuk,küp küp kesilmiş tereyağ
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı fındık,ceviz yada yeşil fıstık tozu (hangisi varsa) + 2 çorba kaşığı toz şeker)
  • 4-5 adet kırmızı erik + 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
yapılışı
  1. tereyağ, yarım bardak şeker ,su ve unu bir kaba alıp hızlıca karıştırıp yoğurun (yağın elinizin ısısıyla fazla ısınmaması gerek dilerseniz mikseriniz varsa mikserde yoğurun) hamuru strece sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin
  2. erikleri yıkayın ,çekirdeklerini ayırıp yarım ay şeklinde ince ince doğrayın ve nişastayı üstüne serpip karıştırın (erikler sulanmasın diye nişastayı ekliyoruz)
  3. tezgahınıza pişirme kağıdı serin, hamuru kağıdın üstüne alın ve servis tabağı boyutunda açın, hamurun ortasına 2 çorba kaşığı şekerle karıştırdığınız fındığı yayın
  4. hamurun kenarlarından 2 parmak pay bırakarak erikleri sırt sırta olacak şekilde ortaya dizin ve hamurun kenarlarını eriklerin üstüne doğru katlayın ve 1 çorba kaşığı şekeri eriklerin üstüne serpin
  5. son olarak yumurta sarısını katladığınız hamurun kenarına sürüp 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin (hamuru kızardıysa pişmiştir)


tatlınızı fırından alıp biraz soğutun ve servis tabağına aktarın
dilimleyerek servis edin

afiyet olsun..

Yorumlar