Merhabalar,
lezzeti damaklarda kalacak bir pasta ,köstebek pasta yapımı biraz el oyalasa da buna değer bence :)
keki için malzemeler
önce pudinge sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
muzları dilimleyip pudinge ekleyin ve karıştırın soğumaya bırakın
keki için yumurta şeker ve yağı çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
hamuru,yağlanmış kelepçeli kalıba dökün
160 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin
fırına göre süre değişir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
keki fırından alın ve ılımaya bırakın
daha sonra kalıptan çıkarıp bir servis tabağına yerleştirin
kekin kenarlarından 2 şer santim bırakarak kesin ve üstünden parçalar çıkarın
ortası hafif çukur kalacak şekilde ,bir kaşık yardımıyla kekte oyuk oluşturun
çıkardığınız parçaları ufalayarak bir tabağa alın
kekin ortasına hazırladığınız muzlu pudingi dökün
kekten çıkarıp ufaladığınız parçaları pudingin ortasından başlayarak tüm keki kapatın, bunu yaparken orta kısmınında tepe oluşturarak yapın ,yani kekin ortası bombeli olacak
tüm kek parçalarını kapladıktan sonra pastanın üstünü kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin
pasta servise hazır dilimleyerek,soğuk olarak servis edin
artanı tekrar buzdolabına kaldırın
afiyet olsun
not: ben kremasını evdeki pudingi değerlendirmek için, pudingle yaptım siz isterseniz evde kendiniz hazırlayabilirsiniz, bu pasta için pastacı kreması tarifini uygulayabilirsiniz
lezzeti damaklarda kalacak bir pasta ,köstebek pasta yapımı biraz el oyalasa da buna değer bence :)
keki için malzemeler
- 4 ADET UFAK BOY YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 ER PAKET VANİLYA VE KABARTMA TOZU
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
- 3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
- 8 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 1 PAKET VANİLYALI PUDİNG ( 3,5 SU BARDAĞI SÜT İLE HAZIRLANAN POŞET)
- 3 SU BARDAĞI SÜT
- 2 ADET MUZ
önce pudinge sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
muzları dilimleyip pudinge ekleyin ve karıştırın soğumaya bırakın
keki için yumurta şeker ve yağı çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
hamuru,yağlanmış kelepçeli kalıba dökün
160 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin
fırına göre süre değişir kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir
keki fırından alın ve ılımaya bırakın
daha sonra kalıptan çıkarıp bir servis tabağına yerleştirin
kekin kenarlarından 2 şer santim bırakarak kesin ve üstünden parçalar çıkarın
ortası hafif çukur kalacak şekilde ,bir kaşık yardımıyla kekte oyuk oluşturun
çıkardığınız parçaları ufalayarak bir tabağa alın
kekin ortasına hazırladığınız muzlu pudingi dökün
kekten çıkarıp ufaladığınız parçaları pudingin ortasından başlayarak tüm keki kapatın, bunu yaparken orta kısmınında tepe oluşturarak yapın ,yani kekin ortası bombeli olacak
tüm kek parçalarını kapladıktan sonra pastanın üstünü kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin
pasta servise hazır dilimleyerek,soğuk olarak servis edin
artanı tekrar buzdolabına kaldırın
afiyet olsun
not: ben kremasını evdeki pudingi değerlendirmek için, pudingle yaptım siz isterseniz evde kendiniz hazırlayabilirsiniz, bu pasta için pastacı kreması tarifini uygulayabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.