Merhabalar,
pirinç yemeyenler için lezzetli bir alternatif mutlaka deneyin derim :)
malzemeler
tavuğu yıkayıp tencereye alın ve kısık ateşte, kendi yağı ile ara sıra çevirerek kızartın ve kenara alın
aynı tencereye tereyağ ekleyip eritin ,soğanı ve biberi ilave edip soteleyin
şehriyeyi de ekleyip rengi dönene kadar kavurun
son olarak domates rendesini ,tuzu ve karabiberi ilave edip 1-2 tur karıştırın ve ocaktan alın
geniş bir fırın kabının ortasına tavukları yerleştirin
kenarlarına ve kalan boşluklara kavurduğunuz pilavı doldurun
yemeğin üstünü kapatacak kadar tavuk suyu ekleyin ve 180 derecede ısıtılmış fırında, suyunu çekene kadar pişirin
afiyet olsun..
pirinç yemeyenler için lezzetli bir alternatif mutlaka deneyin derim :)
malzemeler
- 2 adet büyük tavuk budu
- 1 paket arpa şehriye
- 1 adet büyük domates rendesi
- 1 adet ufak boy doğranmış kuru soğan
- 2 adet doğranmış sivri biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
- tavuk suyu
tavuğu yıkayıp tencereye alın ve kısık ateşte, kendi yağı ile ara sıra çevirerek kızartın ve kenara alın
aynı tencereye tereyağ ekleyip eritin ,soğanı ve biberi ilave edip soteleyin
şehriyeyi de ekleyip rengi dönene kadar kavurun
son olarak domates rendesini ,tuzu ve karabiberi ilave edip 1-2 tur karıştırın ve ocaktan alın
geniş bir fırın kabının ortasına tavukları yerleştirin
kenarlarına ve kalan boşluklara kavurduğunuz pilavı doldurun
yemeğin üstünü kapatacak kadar tavuk suyu ekleyin ve 180 derecede ısıtılmış fırında, suyunu çekene kadar pişirin
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.