KAYISILI TART

Merhabalar,
hafif ve lezzetli bir tart reçetesi deneyin derim:)

Hamuru için
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
kreması için
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
üstüne
  • 6-8 adet kayısı
yapımı

un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın azar azar unu ekleyip, kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin
orta boy bir tart kalıbını yağlayın yada pişirme kağıdı serin
hamuru, kalıba elinizle yayarak yerleştirin
hamurun üstüne  çatalla delikler açın (kabarmasın diye)
180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ,alın

krema malzemelerini tencerede birleştirin
tel çırpıcıyla karıştırın ve ocağa alın, sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin ılımaya bırakın

10 dakika pişirdiğiniz hamurun üstüne, ılıyan muhallebiyi döküp yayın
kayısıların çekirdeklerini çıkarıp yarımşar şekilde muhallebinin üstüne dizin
tekrar fırına verip hamurun kenarları kızarana kadar pişirin

pişen tartı oda ısısına gelene kadar bekletip üstünü streçle kapatarak buzdolabına alın, soğutun
6 saat kadar dinlendirip dilimleyerek servis edin

afiyet olsun..

Yorumlar