Selam,
Babalar gününde yaptığım bu pastayı, sizlerle de paylaşmak istedim
şip şak yapacağınız çok lezzetli bir pasta malzemeler şöyle:
kekin alt katını servis tabağına alın
keki, kaşık veya fırça yardımıyla,kalan yarım su bardağı limonatadan alarak ıslatın
ara kata dolapta bekleyen kremşantinin yarısını yayın ve badem serpiştirin
üzerine kekin üst katını yerleştirin ve onu da limonatayla ıslatın
kalan kremşantiyle pastayı kaplayın
son olarak pişmaniyeyi elinizle didikleyip açın ve pastanın her tarafını kaplayın
pastanın üstünü kapatarak buzdolabına alın, 4-5 saat dinlendirin
(aceleniz yoksa 1 gece bekletirseniz daha güzel olur)
afiyet olsun..
not: bu, benim acele yaptığım bir pasta siz dilerseniz pandispanyayı kendiniz yapabilirsiniz ayrıca kremşantisi bol olsun derseniz 2 poşet kullanın (2 poşet kremşanti,2 su bardağı limonata)
Babalar gününde yaptığım bu pastayı, sizlerle de paylaşmak istedim
şip şak yapacağınız çok lezzetli bir pasta malzemeler şöyle:
- 1 adet 2 katlı hazır pandispanya
- 1,5 su bardağı soğuk limonata
- 1 poşet sade kremşanti
- 1 kutu sade pişmaniye
- badem,ceviz,fındık veya damla çikolata (evde hangisi varsa ben badem kullandım)
kekin alt katını servis tabağına alın
keki, kaşık veya fırça yardımıyla,kalan yarım su bardağı limonatadan alarak ıslatın
ara kata dolapta bekleyen kremşantinin yarısını yayın ve badem serpiştirin
üzerine kekin üst katını yerleştirin ve onu da limonatayla ıslatın
kalan kremşantiyle pastayı kaplayın
son olarak pişmaniyeyi elinizle didikleyip açın ve pastanın her tarafını kaplayın
pastanın üstünü kapatarak buzdolabına alın, 4-5 saat dinlendirin
(aceleniz yoksa 1 gece bekletirseniz daha güzel olur)
not: bu, benim acele yaptığım bir pasta siz dilerseniz pandispanyayı kendiniz yapabilirsiniz ayrıca kremşantisi bol olsun derseniz 2 poşet kullanın (2 poşet kremşanti,2 su bardağı limonata)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.