EKŞİLİ KABAK YEMEĞİ


Selam,
hafif ve lezzetli bir yemek reçetesi, sebze sevenlere gelsin:)
malzemelerimiz:
  • 1 kilo kabak
  • 1 ufak boy kuru soğan
  • 1 büyük domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • bir kaç tutam kıyılmış dereotu
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 limon suyu
kabakları temizleyip yıkayın ve uzun uzun doğrayın (kalın dilimlenmiş patates gibi)
soğanı yemeklik doğrayıp, yağla birlikte yayvan bir tencereye alın
hafif kokusu çıkana dek bir kaç tur çevirin
sarımsağı ve domatesi ekleyin karıştırın
kabakları ilave edin
tuzu ve biberi ekleyin
limon suyunu ilave edin
son olarak dereotunu ve suyunu ekleyip bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın
en kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin
afiyet olsun..

Yorumlar