YUMURTA KABUĞUNDA KEK


Merhabalar,
keki yumurta kabuğunda pişirmek biraz oyalayıcı olsa da bunu gören çocuklarınız mutlu olacaklar:)
pek çok yabancı sitede yapılmış bir reçete bende araştırırken pelinle mutfak sohbeti adlı blogda gördüm, orada keke gıda boyası ekleyerek renkli yapılmıştı, bende evde olan malzemelerimle denemek istedim sevgiler..
  • 6 adet yumurta kabuğu 
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı un
öncelikle 6 yumurtayı tepelerinden sivri bir bıçakla delip içini boşaltın
deliği dikkatlice elinizle biraz genişletin ve boşalan kabukları yıkayın, ters çevirip süzdürün
içlerine biraz sıvı yağ dökerek hafif sallayın, fazla yağını alın

kek için yumurta ve şekeri çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
karışımı yumurta kabuklarının 3/4 kadar doldurun (tatlı kaşığı ile doldurabilirsiniz)
doldurduğunuz yumurtaları ağzı açık kalacak şekilde folyoyla kaplayın (buradaki amaç kekte taşma olursa yumurtalar kirlenmesin)
kekleri, rafadan yumurta kaplarına koyup 160 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin
kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz

pişen kekler oda sıcaklığına gelince folyoları çıkarın
kabuklarını yumurtanın yarısına kadar soyun
üstünü dilediğiniz gibi süsleyin
kolay gelsin:)

Yorumlar