ÇİLEKLİ CHEESECAKE DİLİMLERİ


Selam,
klasik olarak yaptığımız cheesecaki bu kez ince dilimler halinde denemek istedim ben beğendim umarım sizler de beğenir, denersiniz sevgiler

malzemelerimiz:
tabanı için:
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 1,5 paket kepekli bisküvi
kreması için:
  • 1 kutu labne peyniri (200 gr)
  • 1 silme su bardağı toz şeker
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
sosu için:
  • 250 gr temizlenmiş çilek
  • 2 yemek kaşığı nişasta (4 yemek kaşığı su ile bir kasede eritin)
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 1 paket vanilya
önce tabanı için biküvi yi ufalayın, toz haline getirin
tereyağı ekleyip elinizle yoğurur gibi karıştırın, iyice yedirin
kare yada uzun, orta boy bir kalıbın tabanını yağlayın, bisküvi karışımını tabanına döküp elinizle bastırarak yerleştirin ve buzdolabında beklemeye alın
kreması için karıştırma kabına labneyi, şekeri, unu, kremayı ve vanilyayı alıp mikserle karıştırın
teker teker yumurtaları ilave edip çırpın, homojen bir karışım elde edin
buzdolabından kalıbı alın, bisküvi tabanının üstüne kremayı yayın (krema sulu kıvamda oluyor endişelenmeyin)
cheesecakei  150 derecede ısıttığınız fırına koyun
yaklaşık 50 dakika pişirin (üstü sarardı ise olmuştur) fırını kapatın ve pişen cheesecakei (fırının kapağı açık şekilde) 10 dakika daha içinde tutup alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve üstünü kapatarak buzdolabında 6-7 saat dinlendirin

sosu için tencereye çilekleri alın, üstüne şekeri serpin ,şeker eriyene kadar bir süre bekleyin
ocağı açın ve ara sıra karıştırarak kaynatın
suyla açtığınız nişastayı ekleyin, karıştırın
sosun kıvamı koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin

buzdolabından cheescakei çıkarıp hazırladığınız sosu üstüne yayın ve tekrar dolaba kaldırın
sos iyice soğuyunca servise hazırdır
keskin bir bıçakla kare dilimlere ayırın, bir spatula yardımıyla servis tabağına çıkarın
afiyet olsun:)
not: 1 gece dinlendirirseniz daha güzel olur

Yorumlar