HUMUS

Leziz bir meze

malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış ve kabukları çıkartılmış nohut
6 yemek kaşığı tahin
3 diş ezilmiş sarımsak
yarım limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 er tatlı kaşığı kimyon ve tuz

üstüne:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı çam fıstığı

yapımı:
haşladığınız nohudu,birkaç kaşık da suyundan ekleyerek rondoda püre haline getirin
sarımsak,limon,zeytinyağ,tahin,tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın
homojen bir karışım elde edin
(humusun kıvamı koyu olursa nohudun haşlama suyundan ilave edebilirsiniz)
humusu servis tabağına alıp düzeltin

yağı ısıtın biberi ve fıstığı ekleyip,fıstık hafif kavrulana kadar ateşte tutup hemen alın ve humusun üstüne dökün
şahane mezemiz servise hazır
hemen tüketilmeyecek ise üstünü streçle kapatıp buzdolabında bekletebilirsiniz
hepsi bu kadar:)
afiyet olsunnn

Yorumlar