500 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 fiske muskat rendesi
yağı sos tenceresine alıp eritin
unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun
sütü ilave edin
çırpma teliyle sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
tuzu , muskatı ve biberi ilave edin
sosunuz kullanıma hazır
kolay gelsin:)
not:
hemen kullanmayacaksanız bir kavanoza koyup buzdolabında 2-3 gün bekletebilirsiniz
sosun miktarını kullanacağınız yemeğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.