Merhabalar,
kremalı patates,özellikle et yanına yakıştırdığım oldukça lezzetli bir garnitür
patatesin her çeşidini seven biri olarak diyorum ki yapması kolay yemesi olay:) kısacası nefis bir tarif
malzemeleri kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz sevgiler.
malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 kutu krema (200 ml)
1 er çay kaşığı sarımsak tozu ve karabiber
yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kaşar rendesi
yapımı:
patatesleri soyup yıkayın
cipsten biraz kalın olacak şekilde yuvarlak yuvarlak dilimleyin ve bir karıştırma kabına alın
kremayı ve baharatları patateslere ekleyip karıştırın bu şekilde 10 dakika bekletin
fırın kabını yağlayın yada yağlı kağıt serin
patatesleri sırt sırta gelecek şekilde kaba dizin
karıştırdığınız kapta kalan kremayı da üstüne dökün
180 derecede ısıtılmış fırına verin
patatesler yumuşayıp kremayla bütünleştiğinde üstüne peyniri serpin tekrar fırına koyun ve üstü kızarana kadar pişirin
afiyet olsunn
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.