2 su bardağı kuru börülce
100 gr dana kuşbaşı et
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
börülceyi geceden ıslatın, sabah suyunu süzün
tencereye eti koyup suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
yağı ve soğanı ekleyip etle birlikte bir kaç tur çevirin
salçayı ilave edip hafif kavurun
domatesi tuzu ve biberi de ekleyip karıştırın
börülceyi ilave edin
son olarak börülcelerin üstünü geçecek kadar su ekleyip karıştırın
etler ve börülce yumuşayana kadar pişirin
afiyet olsun:)
not:
1-börülce epeyi su çeken bir bakliyat gerekirse sıcak su ekleyin
2-isterseniz yemeği düdüklü tencerede yapabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.