KAYISILI İÇ PİLAV

Selam:)
yeni yıl sofranız için ve her daim yapabileceğiniz güzel bir pilav reçetesi yanına da fırında pişirilmiş tavuk veya et yaparsanız ana yemeğiniz hazır olur
denemenizi öneririm

malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet ufak boy kuru soğan
1 çay bardağı ufak doğranmış kayısı
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 er tatlı kaşığı tarçın ,tuz ve yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
bir kaç dal kıyılmış dereotu

yapımı:
pirinci iyice nişastası kalmayana kadar yıkayın süzülmeye bırakın

tencereye yağı koyup eritin
içine çok küçük doğradığınız soğanı ve fıstığı atıp,fıstıkların rengi hafif dönene kadar kavurun
pirinci ekleyip 5 dakika kavurun
baharatları ilave edin 1-2 tur çevirin
üzümü ve kayısıyı ekleyin
suyunu ekleyin karıştırın ve pişirmeye bırakın
pilav suyunu çekip göz göz olduysa dere otunu ekleyip ocağı kapatın dinlenmeye bırakın
10-12 dakika dinlenen pilavı sıcak olarak servis edin
afiyet olsun...

not: pilavın miktarını kişi sayınıza göre çoğaltabilirsiniz
dilerseniz iç pilavınızı ciğerli olarak da yapabilirsiniz
pilavda kullandığımız kayısı ve üzümü yarım saat önceden sıcak suda bekletin

Yorumlar