Merhabalar,
bu lezzetli yemek ben çocukken evimizde çok yapılırdı o zaman kuyruk yağı kullanılırdı lezzetine diyecek yoktu:)
geçenlerde tv de görünce bende yapmaya karar verdim
Kayseri yöresine ait bu güzel lezzeti denemenizi öneririm
malzemeler:
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 baş sarımsak
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 er tatlı kaşığı kimyon,kırmızı toz biber,tuz
1 çay kaşığı karabiber
yapımı:
kıymayı tavaya alın yağı ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın
sarımsakları soyup ezin yada rendeleyin kıymaya ekleyin
baharatları da ilave edip kıyma pişene kadar kısık ateşte kavurun
ekmek arasında veya lavaşlara sarıp servis edin
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.