Merhabalar,
sık sık yaptığım ev halkının çok sevdiği bir reçete:)
malzemeler:
1 adet derisiz tavuk göğsü
1 yumurta
1 kase galeta unu
1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
kızartmak için ay çiçek yağı
yapımı:
tavuğu yıkayın ve uzun şeritler halinde doğrayın
yumurtayı çukur bir tabağa kırıp çatalla çırpın
tavukları yumurtaya atıp karıştırın
daha sonra tuz ve biber eklediğiniz galeta unu ile harmanlayın (galeta ununu bir poşete koyup tavukları içine atabilirsiniz sallayarak karıştırabilirsiniz pratik bir yöntem oluyor)
yağı kızdırın ve orta ayarda bırakın
tavukları tek tek yağa atıp 2 partide kızartın
havlu kağıt serili bir tabağa çıkarın fazla yağını alsın
sonra servis tabağına aktarın
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.