Merhabalar,
çok lezzetli ,pratik ve hafif bir tatlı reçetesi
adı Kıbrıs tatlısı ,rum tatlısı ,galeta unlu tatlı olarak değişmekte
mutlaka deneyin derim pişman olmazsınız:)
hamur malzemeleri:
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz kırığı
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker (ben 1 bardak koydum)
kreması için:
2 paket kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
yapımı:
önce şerbeti için suyu ve şekeri 5-6 dk kaynatıp soğumaya bırakın
karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
diğer hamur malzemelerini de ekleyip karıştırın
yağlanmış kare bir fırın kabına malzemeyi boşaltıp düzeltin
160 derecede pişirin (fırına göre süre değişir 20 dk sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir) fırından alın
üstüne soğuk şerbeti dökün ve soğumaya bırakın
kremşantiyi sütle birlikte mikserle koyulaşana kadar çırpın
soğuyan tatlının üstüne döküp yayın düzeltin
üstünü streçle kapatıp 5-6 saat buzdolabında dinlendirin
kare dilimleyip üstünü dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin
kalanını tekrar buzdolabına kaldırın
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.