Merhabalar,
herkesin Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum
tatlınızı hala yapmadıysanız kalburabastıyı denemenizi öneririm
hamur malzemeleri:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
içine: 1 kase ceviz kırığı
yapımı:
önce şerbeti için suyu ve şekeri 10 dakika kaynatın limonu ekleyin bir taşım kaynatıp ocağı kapatın soğumaya bırakın
hamur malzemelerini bir kapta birleştirip yoğurun
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde poğaça yapar gibi açın
içine ceviz koyup kapatın
oval şekil verip rendenin geniş tarafına hafifçe bastırın
hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın
tatlıları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
170 derecede ısıtılmış fırında renk alıp kızarana kadar pişirin
pişen tatlıyı fırından alın
ilk sıcaklığı geçtiğinde kapaklı cam bir kaba aktarın
üstüne şerbeti dökün kabın kapağını kapatın
ara sıra ters yüz ederek şerbeti çekmesini sağlayın
şerbeti çeken tatlınızı bir kaç saat dinlendirip servis edin
afiyet olsunnn
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.