KALBURABASTI


Merhabalar,
herkesin Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum
tatlınızı hala yapmadıysanız kalburabastıyı denemenizi öneririm

hamur malzemeleri:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

içine: 1 kase ceviz kırığı

yapımı:
önce şerbeti için suyu ve şekeri 10 dakika kaynatın limonu ekleyin bir taşım kaynatıp ocağı kapatın soğumaya bırakın

hamur malzemelerini bir kapta birleştirip yoğurun
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde poğaça yapar gibi açın
içine ceviz koyup kapatın
oval şekil verip rendenin geniş tarafına hafifçe bastırın
hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın

tatlıları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
170 derecede ısıtılmış fırında renk alıp kızarana kadar pişirin

pişen tatlıyı fırından alın
ilk sıcaklığı geçtiğinde kapaklı cam  bir kaba aktarın
üstüne şerbeti dökün kabın kapağını kapatın
ara sıra ters yüz ederek şerbeti çekmesini sağlayın

şerbeti çeken tatlınızı bir kaç saat dinlendirip servis edin
afiyet olsunnn

Yorumlar