1 kilo pırasa
1 havuç
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
bir tutam karabiber
1 limon, portakal yada mandalina suyu
yeterince su
pırasaları temizleyip yıkayın ve doğrayın
havuçları da temizleyip yıkayın ufak ufak kesin
tencereye yağı koyup ısıtın
pırasa ve havuçları bir kaç tur kokusu çıkana kadar çevirin
pirinci yıkayıp ekleyin karıştırın
şekeri,tuzu ve biberi ilave edin
portakal yada mandalina suyunu ekleyin karıştırın
son olarak pırasaların hizasına gelecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakın
afiyet olsun:)
not: zeytinyağlıların olmazsa olmazı şekerdir ayrı bir lezzet katar eğer diyabet hastası değilseniz mutlaka ekleyin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.