Merhabalar,
pratik, herkesin severek tüketeceği bir tavuk tarifi mutlaka deneyin
malzemeler:
4 parça baget tavuk
4 parça tavuk kalça (tamamını kalça olarak da kullanabilirsiniz)
1 er çay kaşığı kekik,tuz,köri,kırmızı toz biber
yapımı:
tavukları yıkayın ve yapışmaz tabanlı yayvan bir tencereye dizin
ocağı açarak en kısık ateşte pişirmeye başlayın
tencerenin kapağını kapalı tutun ara sıra açıp tavukları ters yüz edin
bu şekilde renkleri dönüp kızarmaya başlayacaklar
bu aşamada baharatları ilave edin
iyice kızardıklarında çok az su ilave edip(yarım çay bardağı kadar yeterli çünkü tavuklarda suyunu bırakıyor) kapağını kapatın
bu şekilde ara sıra tavukları çevirerek 40 dakika gibi bir zamanda nar gibi kızaran tavuklarınız oluyor
pişip pişmediğini çatal batırıp kontrol edebilirsiniz
pilav yada püre ile sıcak sıcak servis edin
afiyet olsun:)
not: tavuğa yağ ilave etmiyoruz kendi yağını bırakıyor buda tavukların kızarması için yeterli geliyor
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.