VİŞNELİ ETİMEK TATLISI


Merhabalar:)
lezzetli ve hafif bir tatlıya ne dersiniz?
sıcak yaz günleri için ideal bir tatlı ayrıca iftarda misafirlerinize ikram etmek için de çok uygun işte tarifimiz

1 paket tuzsuz etimek
2 su b. vişne kompostosu (1 litre su ve 7-8 yemek k. şekeri kaynatın yarım kilo çekirdeksiz vişne ekleyin 5-6 dk kaynatıp soğutun )
6-7 adet kakaolu bisküvi

muhallebi için:
1 litre süt
5 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
9 yemek k. toz şeker
1 paket vanilya (sakız aromalı kullandım)
1 tatlı k. margarin

etimekleri borcam türü bir kaba dizin
kompostonun suyu ile ıslatın
taneleri de blendrdan geçirip ıslattığınız etimeklerin üstüne yayın

muhallebi için yağ hariç bütün malzemeleri tencerede karıştırın
ocağa alıp sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin
yağı ekleyin 1-2 tur çevirip ocaktan alın ve mikserle çırpın

muhallebiyi etimeklerin üstüne döküp düzeltin

kakaolu bisküviyi elinizle ufalayıp muhallebinin üstüne yayın

tatlı oda sıcaklığına geldiğinde üstünü streçle kapatıp buzdolabında soğutun

dilimleyerek servis edin
afiyet olsun...
not: tatlıyı yapıp 1 gece bekletirseniz daha güzel olur

Yorumlar