3 adet büyük boy kabak
1 yumurta
2-3 sap taze soğan
bir avuç kıyılmış dereotu
1 er çay k. karabiber,tuz
1 dilim ufalanmış beyaz peynir ( kibrit kutusu ölçüsü:) ) peynir yoksa veya sevmeyen varsa koymanız şart değil
4 yemek k. un
kızartmak için ay çiçek yağı
kabakları kazıyıp temizleyin ve yıkayın geniş bir kaseye rendeleyin
yumurtayı kırın karıştırın
diğer tüm malzemeleri de ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın
malzemeden kaşık kaşık alarak kızgın yağda kızartın
havlu kağıt serili bir tabağa çıkarın fazla yağını alsın
daha sonra servis tabağına aktarın
sıcak veya ılık olarak servis edin
afiyet olsun..
not: yanında yoğurtla servis edebilirsiniz
Vermiş olduğunuz tarif için teşekkür ederim iftar menüde ilave edeceğim. Emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilRica ederim Melek hanım umarım beğenirsiniz, hayırlı iftarlar
Sil