GÜLLAÇ


2 litre süt
2 su b  toz şeker
10 yaprak güllaç
1 paket vanilya
1 su b dövülmüş Antep fıstığı

sütü ,şekeri ve vanilyayı , şeker eriyene kadar ısıtın (sıcak olacak ama kaynamayacak )

ben kare büyük boy borcam kullandım
borcamın altına 1 kepçe süt dökün
güllaç yaprağını 4 e bölerek yerleştirin
üzerine tekrar süt gezdirin
bu şekilde 5 güllaç yaprağını döşeyin
fıstığın yarısını üzerine serpin
kalan 5 güllaç yaprağını da aynı şekilde yerleştirip sütle ıslatın
kalan sütü üstüne dökün
son olarak fıstığın kalanını en üstüne serpin
oda sıcaklığına geldiğinde  buzdolabına koyarak soğutun dinlendirin


afiyet olsun:)
not: vanilya yerine gül suyu kullanabilirsiniz ben sevmediğim için kullanmadım

Yorumlar