2 adet yufka
içi için:
yarım kilo kıyma
1 yemeklik doğranmış kuru soğan
1 er tatlı k. tuz,karabiber,kimyon
1 çorba k. sıvı yağ
1 küçük domates rendesi
sosu için: 2 çorba k. sıvı yağ ile yarım su b. suyu karıştırın
üstünün sosu için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tatlı k. kırmızı toz biber
1 tatlı k. salça
1 çorba k. tereyağ
öncelikle kıymayı ve soğanı yağ ekleyerek kavurun
baharatları ekleyin
domatesi ilave edin kıyma pişince ocaktan alın
yufkaları 4 parçaya bölün
her bir parçanın kenarına uzunlamasına kıymadan koyup rulo olarak sarın
ruloyu döndürerek gül böreği şekli verin
tümünü bu şekilde tamamlayıp yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizin
üstlerine bir fırça yardımıyla sostan sürün
170 derecede kızarana kadar pişirin
fırından alınca servis tabağına aktarın
üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
tereyağını eritin biberi ekleyin hafif kızdırın salçayı ekleyin
çok az su ekleyerek salçayı sulandırın 1 taşım kaynatıp ocaktan alın
sosu yoğurdun üstüne gezdirin
sosyete mantınız hazır afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.