KABAKLI KİŞ


çay saatleri için bu leziz tarifi not alın ve mutlaka deneyin beğeneceksiniz:)

hamuru için:
125 gr küp küp kesilmiş tereyağ
6 yemek k. soğuk su
10 yemek k. un (ben yarısını tam buğday unu kullandım )
1 tatlı k. tuz

üstü için:
3 adet kabak
1,5 çay b. süt
1 yumurta
1 çay b. kaşar rendesi
bir kaç dal kıyılmış dereotu
1 çay k. kırmızı toz biber

önce hamuru için malzemeleri bir kaseye alın
hızlıca yoğurup toparlayın ( çok fazla yoğurmayın elinizin ısısıyla yağ fazla erimesin) mikserinizin yoğurma ucu varsa onunla yapabilirsiniz
toparladığınız hamuru strece sarıp buzdolabında bekletin

kabakları temizleyip yıkayın ve rendeleyin
üstüne tuz atıp 15 dk bekletin

hamuru dolaptan alın
yağlanmış orta boy bir tart kalıbına ,hamuru kalıbın boyunda merdaneyle açarak yerleştirin
kenarlarını hafifçe yükseltin

kabağı elinizle suyunu sıkarak alın ve hamurun üstüne eşit bir şekilde  yayın

bir kaseye yumurtayı kırıp çırpın
sütü ekleyin karıştırın
kaşar peynirini ilave edin dereotunu ekleyin
tümünü çırpın
kabakların üstüne yayarak  dökün
en üstüne biberi serpin

170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
ilk sıcaklığı geçtiğinde dilimleyerek servis edin
afiyet olsun:)

Yorumlar