FIRINDA BAHARATLI PATATES


Basit ama lezzetli bir tarifle sizlerleyim
hem hafif hem fazla emek gerektirmeyen bu lezzeti yemeklerinizin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz

4 adet büyük boy taze patatesi kabuğunu soymadan çok iyi yıkayın ve elma dilimi şeklinde doğrayın geniş bir karıştırma kabına alın
bir kaseye  2 çorba k. zeytinyağ , 1 çay k. sarımsak tozu, 1 tatlı k. kuru nane ve kırmızı toz biber, 1 çay k. tuz koyup çırparak karıştırın
sosu patateslerin üstüne döküp elinizle karıştırın tüm patatesler sosa bulansın

fırın tepsisine yağlı kağıt serin
soslanmış patatesleri üstüne yayın
180 derecede ısıtılmış fırında pişirin (süre fırına göre değişir kızarmaya başladığında çatal batırıp kontrol edin )

afiyet olsun:)

Yorumlar