Zeytinli Dereotlu Ekmekler

2 su b. ılık süt
1 su b. ılık su
1 yumurta
1 tatlı k. instant maya
1 tatlı k. şeker
1 tatlı k. tuz
2 çorba k. sıvı yağ

yarım demet kıyılmış dereotu
yarım su b. çekirdeksiz siyah zeytin
aldığı kadar un (5-5,5 su b. kadar) hamur yumuşak ele yapışan bir hamur olacak

üstüne: 1 yumurta sarısı, ay çekirdeği

sütü ve suyu bir kaba alın
içine mayayı ve şekeri ekleyin karıştırın
un hariç tüm malzemeyi ilave edin
azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bırakın

kabaran mayalanan hamurdan bir spatula yardımıyla muffin kalıplarına bölüştürün
(ben kağıt kalıp kullandım yağlamadım teflon benzeri kalıplar kullanırsanız hafif yağlayın veya yağlı kağıt serin )
üstlerine yumurta sarısı sürün ve ay çekirdeği serpin
160 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
fırından alınca üstüne temiz bir bez örtün böylece ekmeğin üstü yumuşak olur
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri