PASKALYA ÇÖREĞİ



Selam:)
pastanelerin önünden geçerken mis gibi kokusunu duyduğumuz paskalya çöreklerini sizler için paylaşmak istedim , denerseniz yorumlarınızı beklerim, sevgiler....

MALZEMELER  (200 ml bardak ile)

2 büyük yumurta
125 gr tereyağ veya margarin ( eritilmiş ılıtılmış )
250 gr toz şeker
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 silme tatlı k. mahlep
2-3 adet dövülmüş damla sakızı
4-4,5 su bardağı un  
üstüne: 1 yumurta sarısı + çörek otu veya fındık kırığı

YAPIMI

sütü, suyu ve şekeri geniş bir kaba alın
mayayı ekleyip  karıştırın ve üstünü kapatarak 10 dk bekletin
süre sonunda yumurtaları ve yağı ekleyin karıştırın
sakızı, mahlebi ilave edin
unu ekleyip, yoğurun (ele yapışan kıvamda olacak, fazla un eklemeyin)
üzerini streçle kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın

dinlenen ve kabaran hamuru iki parçaya bölün (parmak uçlarınızı sıvıyağa batırırsanız daha rahat çalışırsınız)
böldüğünüz parçanın her birini üçe ayırıp rulo yapın yan yana getirin
ruloları saç örgüsü yapar gibi aralarından geçirerek şekillendirin
hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin
üstünü temiz bir bezle kapatarak yarım saat bekletin
süre sonunda üstlerine yumurta sarısı sürün
çörek otu yada fındık kırığı serpin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

kolay gelsin:)


Yorumlar